RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Влада розповіла про масштабні проблеми в українських в'язницях

Проблемі, пов'язаній з великим оборотом наркотиків, в українських в'язницях не поступається за масштабністю і проблема з алкоголем.

Про це в інтерв'ю "АпострофУ" розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

"Одна з найбільших проблем і бід - це алкоголь. Коли людина не працює, не зайнята, у неї немає фізичного навантаження, а потрапила вона туди, тому що не могла себе контролювати, а тут ще прийняла, бадьорить, починаються злочини вже в місцях позбавлення волі", - пояснює він.

За словами Чернишова, наркотики і алкоголь в тюрми потрапляють не тільки через нечистих на руку співробітників пенітенціарних установ.

"Перекидають через паркани, використовуючи навіть рогатки і саморобні катапульти. Але ця проблема не тільки у нас. У Західній Європі ця проблема також існує, там на квадрокоптерах навіть скидають заборонені предмети і речовини. А в Китаї, виявляється, є ціла фабрика з виробництва телефонів для місць позбавлення волі. Ці телефони нагадують за формою губну помаду, ну і зрозуміло, як їх проносять. Тому сказати, що це проблема тільки української пенітенціарної системи, не можна. Але, наприклад, якщо мова йде про перекидання, то без поліції ми не можемо з цим боротися, адже людина знаходиться на волі, він щось перекинув і пішов собі далі. А якщо у нього буде така кількість наркотиків, яке не підпадає під кримінальну відповідальність, то його навіть залучити неможливо", - говорить заступник міністра.

Детальніше про проблеми СІЗО і в'язниць в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": В українських в'язницях і СІЗО є одна ключова проблема - заступник міністра.