RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Країна патріотів і шкідників: мережу вразив пост волонтера про ситуацію в Україні

Революція в Україні не закінчилася, оскільки нічого кардинально не змінилося в кадрових питаннях СБУ, Прокуратури, МВС, судів і державних служб.

Про на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Роман Донік.

"25 років у нас СБУ, прокуратура, МВС, суди та держслужби були бізнесом. Прямі обов'язки по захисту закону - це були побічні явища. Неприємні, іноді відволікають від рубилова бабла, але неминучі. У нас студенти за хабарі вступали і закінчували ВНЗ, потім розподілялися і заносили за розподіл. Це були інвестиції в бізнес. І це був бізнес", - написав Доник.

За його словами, всі інстанції в Україні розділилися на дві групи - одні займаються роботою, а інші крадуть.

"У нас зараз всього по два. Дві армії. В одній є генерал Борискин (так, до сих пір є) і полковник Король (начальник 46-ї бази ОЦЗ, де 300 тонн соляри знайшли вкраденими). А в іншій - є генерали Мікац, Залужний, Забродський і Шаптала. У нас є дві поліції. В одній фронтовики, що пашуть копами, а в іншій - вся нечисть, залишена Аваковим за принципом особистої відданості. У нас є два СБУ. Де одні впахують і ловлять ризикуючи життям, а інші - купують особняки. У нас судів теж два. В одному побори зросли в два-три рази, а в іншому - Мамалуй і Олена Кібенко", - заявив волонтер.

Разом із тим Доник позитивно відгукується про президента України Петра Порошенка.

"У нас є президент, який робить більше, ніж будь-хто з глав держави для незалежності країни і є його оточення, на якому проби ставити нікуди", - уточнив він.

Також волонтер розкритикував патріотів, які після призначень на посади, "показують себе, як ідіоти або шкідники".

"А є нормальні люди, які беруть і впахують. У нас ветеранських організацій теж по дві. Одні лізуть в ветерани щоб в крісла сісти, а інші - реально за справу переживають. Ще й треті є, куди бандюки потихеньку додаються", - зазначив Доник.

Як пояснив волонтер, проблема полягає в тому, що АТЦ СБУ (антитерористичний центр), який керує АТО, багатьом давав статус учасника війни. Його отримали і волонтери, які брали участь всього в декількох поїздках, і капелани від всіляких сект і церков. Деякі завдяки статусу учасника війни змогли "заробити" місце при міністерствах і держслужбах.

"У кожному відомстві сформувалася каста. Або мафія. Це кому як подобається. І ця мафія, стала двічі недоторканною, тому що вони тепер все учасники АТО і ветерани. А багато і дійсно воювали. Але це не заважає їм рубити бабло, красти, кришувати, віджимати. І що з цим робити, я не знаю. Але всі громадські працівники та активісти, що на хвилі Майдану зайшли в усі ці ради при службах і міністерствах, всі ці "антикорупціонери", просто інтегрувалися в систему і випиляли собі нішу. Ось і все", - підсумував Доник.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали фото маєтків українських суддів на узбережжі популярного курорту Коблево.