RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українські і російські моряки зчепилися через бурову установку: деталі і фото

У ході патрулювання північної частини Виключної (морської) економічної зони України (В(м)ЕЗ) корабель морської охорони "Миколаїв" разом із прикордонним літаком Diamond біля самопідйомної бурової установки "Петро Годованець" зіткнулися з представниками Росії. Це в черговий раз підтверджує незаконну діяльність РФ у В(м)ЕЗ України.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

"Традиційно, із наближенням корабля морської охорони до району родовищ, йому на зустріч висунулися кораблі ЧФ РФ та берегової охорони прикордонної служби ФСБ РФ, які в радіоперемовинах запитали наш корабель про мету знаходження в так хваній "економічній зоні Росії". Отримавши відповідь, що корабель морської охорони Державної прикордонної служби України перебуває на службі в морській економічній зоні України, вони сказали, що не мають більше питань", - розповіли в Держприкордонслужбі.

Українські прикордонники направили до військової прокуратури, прокуратури АР Крим, СБУ матеріали про протиправні дії Росії в економічній зоні України , а також проінформували про це ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз".

Нагадаємо, що самопідйомна бурова установка "Петро Годованець" була незаконно захоплена РФ в 2014 році та пізніше перейменована окупаційною владою в "Крим-2". ЇЇ перемістили з Голіцинського до Штормового газоконденсатного родовища.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", окупаційна влада Криму приховує аварії з газовими турбінами Siemens, які завезли на анексовану територію півострова в обхід міжнародних санкцій.