RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Через Україну: в РПЦ виступили з погрозами і різким випадом проти Вселенського патріарха

Російська православна церква (РПЦ) пообіцяла жорстко і рішуче відповісти на рішення продовжити процедуру надання томосу про автокефалію Україні.

Про це у четвер, 11 жовтня повідомив секретар з міжправославних відносин відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату протоієрей Ігор Якимчук.

"У понеділок, 15 жовтня, в Мінську заплановано засідання Священного Синоду РПЦ і вищий виконавчий орган РПЦ дасть належну оцінку того, що сталося. Відповідь буде найрішучішим і жорстким, він буде адекватний тій ситуації, яка склалася", - сказав він.

За його словами, нібито "рішення Константинопольського патріархату канонічно мізерно: ніяких особливих привілеїв розглядати звернення з апеляціями після рішень церковних судів в інших Православних Церквах Константинопольський патріархат не має, він сам собі привласнив цей привілей і зробив це в обхід своїх власних канонічних збірників".

Крім цього, представник УПЦ МП архієпископ Климент заявив, що рішення Константинопольського патріархату про зняття анафеми з глав двох українських православних церков є абсолютно неправовим, а на патріарха Варфоломія на самого треба накласти анафему.

"Це рішення абсолютно неканонічне, ця територія не належить Константинопольському патріархату, то яким чином він може знімати анафеми? Він не має на це ніякого канонічного права. Думаю, що за такі дії на патріарха Варфоломія треба накласти анафему", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про внутрішні проблеми РПЦ.