RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Двоє росіян отримали значний термін за пособництво бойовикам

Іллічівський районний суд Маріуполя засудив п'ятьох учасників групи "Оперативний канал Маріуполь", серед яких двоє росіян, за співпрацю з терористичним угрупованням ДНР.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Подружжя, громадяни Російської Федерації, які фактично проживали в Волноваському районі Донецької області, в період з серпня 2014 року по квітень 2015 року, керуючись мотивами неприйняття існуючої влади в Україні і власними ідеологічними мотивами, співпрацювали з терористичною організацією ДНР. До цього процесу росіяни залучали 46-річного жителя Маріуполя, 43-річного жителя Володарського району та 39-річного жителя Запорізької області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними слідства, засуджені за допомогою програми Zello, телефонного зв'язку та електронної пошти передавали учаснику силового блоку "Республіканської гвардії ДНР" дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців, військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, які переміщалися по території Запорізької і Донецької областей під час проведення АТО. Отримані від інформаторів відомості терористи використовували для здійснення обстрілів українських позицій.

Суд визнав обвинувачених винними у злочинах, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 (сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, і засудив громадян РФ до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а трьох інших співучасників - до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики терористичних ДНР і ЛНР влаштували справжню виставу з так званим "українським народним трибуналом", чим насмішили жителів окупованих територій.