Митрополит УПЦ (МП) відмовився служити Кирилу

Митрополит Олександр (Драбинко), ієрарх Української православної церкви Московського патріархату, оголосив себе кліриком Константинопольського патріархату.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"На останньому засіданні Константинопольський патріархат скасували передачу Київської митрополії Московському патріархату. З тих пір ми можемо вважати, що територія України є територією відновленої митрополії Константинопольського патріархату. Власне, з цього моменту [після прийняття такого рішення] ми є, на сьогоднішній день, кліриками Константинопольської церкви", - заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Як він зазначив, кожен єпископ Української православної церкви [Московського патріархату] повинен визначитися, чи хоче він бути в Українській православній церкві. Також можна залишитися в підпорядкуванні Московського патріархату.

А на думку митрополита Олександра, рішення самого ієрарха, переходити в УПЦ або залишатися при Московському патріархаті, буде його особистим рішенням і "залишиться на совісті самого владики".

Як повідомляв "Апостроф", екзархи Вселенського Патріарха в Україну відзначили провідну роль Президента Петра Порошенка в процесі об'єднання православних християн і створення єдиної помісної православної церкви.