RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Розумна сила" пояснила, чому більшість українців опинилися в злиднях: відео

Кілька мільйонів людей в Україні опинилися за межею бідності через провальну політику держави.

Про це заявила заступник голови політичної партії "РОЗУМНА СИЛА" Анна Левчук у відеоблозі, розміщеному на YouTube-каналі партії.

Відзначається, що Україна зайняла 123-є місце з 140 країн світу в щорічному звіті про світовий добробут Global Wealth Report.

"Прикро, що нинішня влада створює хаос в головах людей для того, щоб вони не розуміли, що відбувається. Інформаційний простір забивається різними дурницями, щоб народ не заважав керівникам країни красти народні гроші", - коментує вона.

За її словами, найбільше від цієї ситуації страждають діти.

"У першу чергу (від бідності, - прим. ред.) страждають діти, внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, непрацездатне населення, - зазначає політик. - Заробітної плати, яка сьогодні є в Україні, недостатньо для того, щоб забезпечити власне існування. Вже не кажучи про потребу в освіті, саморозвитку. Людина не може забезпечити навіть фізіологічні потреби".

Вона також звернула увагу на офіційну статистику міжнародних організацій. Так, в 2018 році Україна опинилася на дні світових рейтингів благополуччя громадян, а саме: 123-є місце з 140 країн світу з щорічним доходом в 1563 доларів на одного дорослого українця. Рейтинг особистого багатства громадян щорічно публікується в звіті про світовий добробут Global Wealth Report, який готує швейцарський фінансовий конгломерат Credit Suisse.

Найближчі сусіди України попереду - Непал (2054 дол.), Камерун (2282 дол.), Кенія (2306 дол.), Бангладеш (+2332 дол.), Лесото (2640 дол.). На одній сходинці з України також Білорусь - 1563 дол., Таджикистан (+1534 дол.), Замбія (1197 дол.), Сирія (1190 дол.), Малі (1094 дол.).

Ще в минулому році ООН, в особі постійного представника Програми розвитку ООН в Україні Ніла Уокера, повідомила, що за межею бідності перебуває близько 60% жителів нашої країни. За версією американського ділового видання Bloomberg, Україна в минулому році залишається в десятці найбідніших країн світу. При цьому в ООН впевнені, що сьогодні в Україні голодує понад три мільйони осіб.