RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На Кремль ТВ виправдалися за цинічну брехню про бійню в Керчі

Студентка керченського політехнічного коледжу Аліна Керова загинула під час масового розстрілу. У прямому ефірі програми "60 хвилин" її ім'ям представилась інша дівчина.

Про це в Instagram повідомила пропагандистка Кремля, ведуча програми Ольга Скабєєва.

"Дівчина була у нас в ефірі в день страшної трагедії. Вона стверджувала, що перебувала в шоці і побоялася називати своє справжнє ім'я", - сказала Скабєєва.

Ведуча програми розповіла, що свідків трагедії шукали, в тому числі і в соцмережах.

"Звернулися до волонтера, яка, зокрема, організувала збір крові для постраждалих. Волонтер порадила зателефонувати дівчині - студентці коледжу, дала номер її телефону, і ми негайно з нею зв'язалися. Дівчина відповіла на дзвінок редактора і погодилася на телефонне інтерв'ю. Ми, звичайно, вивели свідка події в прямий ефір", - повідомила пропагандистка Кремля.

За словами Скабєєвой, редактору дівчина представилася Аліною Керовою. У неофіційних списках загиблих в Керчі на момент ефіру (офіційні списки з'явилися на наступний день) Керової не було.

"Справжні мотиви, що спонукали студентку керченського коледжу представитися чужими ім'ям і прізвищем, нам до сих пір невідомі", - сказала Скабєєва.

Як повідомляв "Апостроф", російським ЗМІ заборонили порівнювати бійню в Керчі зі стріляниною в американській школі "Колумбайн".