RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Світлична провела в Харкові засідання комітету ВР з охорони здоров'я: фото

У Харківській області в середу, 14 листопада, відбулося перше виїзне засідання комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я.

Під час засідання голова Харківської області наголосила на необхідності вирішення цілої низки гострих питань в регіоні. Вона розповіла, що, незважаючи на те, що область утримує першість в реалізації реформ сфери сільської медицини, на Харківщині проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб, що створює додаткове навантаження на систему охорони здоров'я регіону.

Також вона повідомила, що 2018 рік став роком активного відновлення медичних об'єктів в Харківській області: 30 об'єктів медичної сфери в області та місті зазнали реконструкції і ремонту. Крім того, проводиться робота з будівництва сільських амбулаторій. Також було прийнято рішення про будівництво нового онкологічного комплексу.

Саме тема онкоцентру стала однією з ключових на засіданні комітету.

"За підтримки голови ХОДА в цьому році в онкологічному центрі провели ремонти покрівлі, блоку інтенсивної терапії, частини поліклінічних будівель і палат. Зокрема, у нас є 4 повністю оновлені операційні", - розповів гендиректор Харківського обласного центру онкології Денис Скорий.

Сама Світлична розповіла, що керівництво області виступило з ініціативою, "щоб паралельно в державному бюджеті виділити фінансування на закупівлю нового медичного обладнання, яке буде надавати якісні послуги для діагностики та лікування онкохворих людей".

"Адже Харківський онкоцентр приймає не тільки жителів Харківської області, а й інших регіонів", - сказала глава Харківської ОДА.

Під час засідання Світлична також озвучила ряд інших важливих для регіону питань, як наприклад, про підтримку Харківської області в питанні затвердження схеми госпітальних округів.

"Безумовно, зміни в медичній сфері вже назріли. Але медична сфера очікує змін, які будуть зрозумілі як пацієнтам, так і лікарям", - сказала вона на завершення.

Вона також розповіла нардепам, що є дуже велика кількість питань, які ще потребують узгодження.

"У тому числі і на центральному рівні. Можу відзначити, що до цих пір в Харківській області не затверджений госпітальний округ. І ми розраховуємо на вашу підтримку, адже дві пропозиції Харківської області, які були узгоджені з усіма асоціаціями, обговорені з депутатським корпусом, прийняті на комітеті Верховної Ради, спрямовані в Міністерство охорони здоров'я, але на даний час ще не затверджені ", - зазначила вона.

Під час перебування в Харкові народні депутати відвідали обласний госпіталь ветеранів війни, регіональний перинатальний центр у складі обласної клінічної лікарні та Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області.