Зробили багато зла: в Польщі взяли різке рішення по українським церквам

Собор Польської православної церкви заборонив своїм священикам вступати в євхаристійне спілкування з представниками УПЦ КП та УАПЦ.

Про це йдеться в заяві канцелярії ППЦ, яка було прийнято на Архієрейському Соборі 15 листопада.

"Святіший Архієрейський Собор забороняє священикам Польської православної Церкви вступати в літургійні та молитовні контакти з "духовенством" так званого Київського Патріархату і так званої "Автокефальної Православної Церкви", які в минулому зробили багато зла", - сказано в повідомленні.

У ППЦ також заявили, що особи, позбавлені єпископських і священицьких освячень, "не можуть бути лідерами у встановленні миру в Православної церкви України, а їх дії можуть привести до ще більшого безладу".

"Тільки дотримання догматичних і канонічних норм Церкви і збереження старих традицій захистить православ'я від складних церковних наслідків в міжнародному масштабі", - додали в Польській православній церкві.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський Патріархат прийняв рішення продовжити процедуру надання автокефалії Українській церкви. Священний Синод для цього оголосив про зняття анафеми з патріарха Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви митрополита Макарія.

Як повідомляв "Апостроф", 13 листопада, собор єпископів УПЦ (МП) засудив рішення Вселенського Патріарха від 11 жовтня і прийняв рішення про розрив з Константинополем.