RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Харкові побили скандального екс-командира "Східного корпусу": фото і реакція поліції

У Харкові жорстоко побили екс-керівника "Східного корпусу" Олега Ширяєва.

Про це сам потерпілий повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні я відвідав "Локомотив", де проходить Чемпіонат України з боксу. В приміщенні до мене підійшли представники Національного корпусу і почали погрожувати, після чого затіяли бійку", - написав Ширяєв.

За його словами, в числі нападників були глава міжобласного об'єднання "Нацкорпус" в східних регіонах "Терен Схід" Максим Жорін, начальник харківського штабу "Нацкорпуса" Костянтин Немічев і ще кілька людей. Ширяєв опублікував фото, на якому видно, що у нього підбите око, перев'язана голова, а по обличчю тече кров. Пізніше пост було видалено.

Адвокат потерпілого Олексій Кучер підтвердив виданню "Інтерфакс-Україна" інформацію про конфлікт.

"Наскільки мені відомо, конфлікт був. Після нього Олега було доставлено до лікарнів швидкої і невідкладної допомоги", - сказав Кучер.

У Нацполіціі Харківської області повідомили, що Ширяєв звернувся із заявою про побиття.

"В даний час поліцейські встановлюють всі обставини бійки і осіб, причетних до неї. Інформація про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Вирішується питання про її кваліфікацію за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - сказали у відділі комунікацій.

Як відомо, Ширяєв був виключений з "Нацкорпусу" у вересні 2017 року. В кінці травня 2018 року "Нацкорпус" опублікував заяву, в якій стверджував, що ГО "Східний корпус" є "черговим політтехнологічним проектом Банкової і СБУ, покликаним дискредитувати і дробити правий рух в Україні", а також звинувачував Ширяєва і його організацію в рейдерських атаках на бізнес, контрабанді і т. д. У відповідь Ширяєв назвав "Нацкорпус" "проектом МВС", заявив, що не поділяє його переконань, а також заявив про особистий конфлікт з лідером "Нацкорпусу" Андрієм Білецьким через смерть одного із засновників "Азова" Ярослава Бабича.

13 вересня 2018 року Ширяєв був затриманий після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватора в с. Занки Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України. Крім того, Ширяєву інкримінується ч. 1 ст. 294 і ч.2 ст. 347 (активна участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Як повідомляв "Апостроф", в Павлограді Дніпропетровської області невідомий напав на представника Нацдружин Юрія Малімонова.