RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Під Харковом знайшли древнє підземне місто: опубліковано відео

Під Харковом знайшли підземний хід посеред однієї з центральних вулиць.

Про це пише 5 канал.

"Звернулися до нас з приводу того, що провал, куди йде вода, і при засипці землі вона теж кудись зникає. І ми з Зміївським краєзнавчим музеєм вирішили зробити шурф", - цитує видання начальника відділу культури Зміївської райдержадміністрації Олег Бідулін.

Це підземелля було вирито три з половиною століття тому. Стіни ходу глиняні, не укріплені ні цеглою, ні деревом. Тому здійснювати тут розкопки небезпечно. Тому дослідники вирішили зайти через центральний хід.

Під центром міста Змієва розташоване справжнє підземне місто з розгалуженими ходами і кімнатами. Пов'язує їх з двома фортецями, які існували в XI і ХVII століттях на території сучасного міста. За історичними даними, використовувалися вони як схованку під час набігів. Місцеві про ці ході знали.

"У дитинстві пробували туди ходити, один в сторону туди крутіше, інший в сторону універмагу. Десь метрів 30-40 пройшли так. Спочатку вони були цегляні, потім дерев'яні, з дерева були зроблені зруби", - розповів в інтерв'ю житель Змієва Олександр Віргун.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на дні Чорного моря виявили унікальний стародавній корабель.