RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Сербська Церква озвучила свою позицію щодо українського питання

У Сербській Церкві моляться, щоб релігійна ситуація в Україні вирішилася.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, посилаючись на слова архієрея Сербської Православної Церкви, єпископа Моравицького Антонія.

"Церква Божа - це боголюдський організм, який складається з Помісних Православних Церков. Як людський організм складається з різних членів, так і Церква складається з помісних автокефальних Церков. І якщо один член страждає, то і все тіло болить. І якщо одна Церква страждає, то і всі Помісні Церкви не можуть залишитися байдужими. Природно, що всі ми приходимо до молитви і робимо все, щоб вилікувати такі проблеми. Особливо зараз це актуально для України, де намагаються заворушеннями розділити єдність Православної Церкви", - сказав єпископ Антоній.

Також він розповів про позицію Сербської Церкви з українського питання.

"Сербська Православна Церква в особі свого Архієрейського Собору, який відбувся 6-8 листопада цього року, прийняла дуже чітке рішення про те, що буде визнавати тільки канонічну Українську Православну Церкву під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і не визнаватиме і послужити з розкольницькими організаціями, які очолює Михайло Денисенко і так званий митрополит Макарій (Малетич)".

Як повідомляв "Апостроф", у Вселенського патріарха Варфоломія закликали РПЦ дозволити її мирянам відвідувати храми Константинопольського патріархату.