RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Великобританія видала військовим орієнтування на путінського пропагандиста

Міністерство оборони Великобританії розіслало командирам військових баз орієнтування на російського журналіста.

Про це повідомляє ВВС.

"21 листопада кореспондент телеканалу Тимур Сиразієв і оператор Дмитро Волков з'явилися біля 77-ї армійської бригади в графстві Беркшир. Ця бригада займається кібербезпекою, працює в соцмережах і даркнета. Російські журналісти знімали базу з машини, впритул під'їжджали до її території, а також були помічені біля солдатських казарм в селі Ермітаж. На наступний день в ефірі Першого каналу вийшов сюжет про британську "фабриці тролів під Лондоном", - йдеться в повідомленні.

Тому командирам військових баз розіслали орієнтування на Сиразієва, який очолює бюро Першого каналу в Лондоні. У ній сказано, щоб військові не вступали з журналістом в розмови, якщо він з'явиться біля військових баз, і терміново повідомити про те, що трапилося в поліцію.

Як повідомляв "Апостроф", російські пропагандисти часто оприлюднюють фейкову інформацію, яка стосується всього світу і України зокрема. Так, ведуча на одному з путінських телеканалів, пропагандистка Ольга Скабеева видала черговий фейк, появи якого послужило введення воєнного стану в Україні.