RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Названо головну відмінність росіян від українців

У росіян розірвано зв'язок між діями держави і їх особистими, і вони не розуміють, що саме громадяни повинні контролювати дії своєї країни.

Про це написав журналіст, блогер Віктор Трегубов в Facebook.

"Головний затик в нерозумінні нас ними і їх нами проходить за однією конкретною рисою. Вони щиро не доганяють, як це так - нести відповідальність за дії своєї країни. І на блакитному оці висувають, що раз ми всіх судимо за паспортом і навішуємо колективну відповідальність, значить, ми фашисти. Для них це все одно, що нести відповідальність за циклон, який прийшов із їхнього боку. Вони настільки звикли до того, що влада ніяк від них не залежить, що щиро не розуміють, в чому ж їх звинувачують. Це ж не ми. Це влада. Кремль. Стихія. Чому через дію цієї стихії я, Вася Московін, не можу з'їздити до Харкова? Я що, циклони контролюю? Розірвано зв'язок між діями держави і особистими діями. Так само як і відповідальністю. Вони не доганяють, що вони ПОВИННІ контролювати дії своєї країни. І те, що "ми у нас вдома терпіли, ми нічого не вирішуємо" для нас не виправдання, а привід для презирства", - написав блогер.

Він також підкреслив, що українці звикли нести відповідальність за обрану ними владу.

"А з іншого боку ми. Звиклі, що влада - це наша відповідальність, Банкова і Грушевського - результат нашого вибору. І ми можемо дико лаяти її насельників, але для нас зв'язок між ними і нами очевидна і не потребує доказів. І ми підспудно розуміємо, що за те, що роблять там, відповідаємо ми. А якщо ми з цим дуже не згодні - Майдан. Ось воно, ключове нерозуміння. Саме ця зв'язка особистої відповідальності і відповідальності за країну. Раб за пана не відповідає. Вільна людина відповідає за обране керівництво", - написав Трегубов.

Як повідомляв "Апостроф", після введення воєнного стану в Україні зменшилася кількість росіян, які хочуть в'їхати на територію країни.