RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Євробляхери" влаштували звалище авто в ще одній країні ЄС

У словацькому прикордонному селі Вубля з моменту введення в Україні нових правил розмитнення під відкритим небом кинули більше сотні автомобілів на єврономерах.

Маленьке гірське село, де живе 800 чоловік, виявилося неготовим до такого нашестя старих авто, передає 5 канал.

У будинку Александерса Чіпатса на околиці невідомі кинули близько півсотні машин. Він припускає - це авто українських працівників, за які, згідно з новими правилами розмитнення, повинні були на митниці внести заставу.

Дружина Александерса українка Світлана не виключає, що за таку кількість автомобілів на їхньому дворі їх можуть оштрафувати.

"Екологічна служба Словацької республіки не дозволить на такій несанкціонованій незаконній стоянці тримати довго машини. Це такі нулі, нулі, нулі, що я навіть боюся про це думати. Я справді не сплю, я справді переживаю, не хочеться порушувати ніяких законів", - сказала вона.

Не знає, як зарадити ситуації з несанкціонованою стоянкою і староста села. Така ситуація застала місцева влада зненацька. З ночі на 25 листопада тут почали масово кидати автомобілі.

"Ідете після обіду по селу і нема жодного, а ранком там уже стоять запарковані авто. І ви навіть не знаєте, звідки вони взялися і хто їх туди вночі пригнав. Це одна з проблем. Інша в тому, що ці автомобілі часто розбирають на запчастини. Тобто частини автомобіля зникають, а сам кузов у нас в селі залишається валятися, як лом чи сміття", - скаржиться Надія Сєркова.

Як повідомляв "Апостроф", українці почали вивозити до Польщі старі авто і кидати їх там через нового закону про розмитнення.