RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Ватажки ДНР зробили убитого Захарченко винним у всіх бідах

У ДНР заявили, що зростання цін на основні категорії продуктів окупованій території Донецької області в 2018 році було обумовлено трьома "міні-кризами" до яких був причетний вбитий ватажок "республіки" Олександр Захарченко.

Дану заяву зробив директор місцевої торговельної мережі "Семерочка" Андрій Дундуков, передають "Новости Донбасса", посилаючись на сайт "уряду ДНР".

"Була деяка нестача м'яса курки. Ажіотаж по курячому м'ясу формувався спекулянтами, які викуповували м'ясо в торгових мережах і реалізовували його на ринках. Цією ситуацією скористалися блогери, роблячи інформаційні вкидання. Можна сказати, що в цьому випадку підвищення цін відбувається в головах людей", - заявив він.

За словами Дундукова, "після відновлення нормальної роботи "Шахтарської птахофабрики" ціни стабілізувалися".

Друга криза, на думку директора "Семерочки" - це дефіцит зерна. Він нагадав, що в 2017 році відповідно до "указу" Захарченка з обороту у фермерів вилучили частину врожаю, яку порахували вирощеної на самовільно зайнятих ділянках землі.

"Тому в 2018 році фермери сіяли тільки на зареєстрованій землі, що призвело до зниження збору врожаю. Сьогодні цей указ скасовано постановою ради міністрів. Сьогохвилинних нове зерно не виростиш. Сьогодні уряд більш ліберальне. Воно не виробляє вилучень врожаю, вирощеного на незареєстрованої землі", - заявив Дундуков.

Також "бізнесмен" заявив про паливну кризу: "Саме в збиральну кампанію піднялися ціни на паливо".

За його словами, зараз "уряд зіткнувся з проблемами, які були створені попереднім керівництвом". Він пояснив, що тоді приймалися такі "адміністративні заходи" коли ціни "по суті, призначалися, не були пов'язані з економікою", а зараз в Донецьку "вийшли на реальний рівень цін".

Як повідомляв "Апостроф", раніше мережі повеселив незвичайний "закон" ватажка ДНР Дениса Пушиліна.