RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Світлична дала старт будівництву найбільшого на сході України онкоцентру: фото

У Харкові стартувало будівництво найбільшого на Сході України онкоцентру.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала глава Харківської області Юлія Світлична.

"Починаємо! Будівництво сучасного онкологічного центру. Сніг на удачу. Ніяка погода і ніякі обставини не зупинять наші плани", - написала вона.

Як відомо, про плани побудувати онкоцентр Світлична повідомила ще на початку 2018 року після робочої поїздки в нині чинний онкологічний центр. Жалюгідний стан, як будівель, так і обладнання в центрі, що обслуговує Харківську та прилеглі області став вирішальним в ухваленні цього рішення

Далі ініціатива була підтримана на сесії обласної ради і були виділені кошти на проектування і підготовчі роботи.

Зараз проект знаходиться на стадії прокладки комунікацій. Приступити до зведення першого корпусу фахівці планують на початку року.

Для того щоб не припиняти лікування пацієнтів в чинному онкоцентрі на час будівництва, процес розбили на кілька черг. Першим побудують лікувально-діагностичний корпус, який розміститься на вільному майданчику. Після цього в новобуд переведуть ті відділення, які працюють в старих корпусах онкоцентру.

Далі буде проведено демонтаж старих корпусів і будівництво на їх місці відділення променевої терапії. Також запланована реконструкція діючого хірургічного корпусу під поліклініку і прибудова харчоблоку.

Третьою чергою стане благоустрій території онкоцентру.

В цілому лікувально-діагностичний корпус розрахований на 510 ліжко-місць.

За допомогою в оснащенні центру обладнанням глава області вже звернулася до іноземних партнерів. Так, посол Європейського Союзу Хьюг Мінгареллі, на спільному брифінгу зі Світличною, вже запевнив у підтримці європейськими інституціями даного проекту.

Системна підтримка в Харківській області пацієнтів з онкологічними захворюваннями включає в себе не тільки будівництво нового лікувального центру, а й ряд ініціатив щодо забезпечення важливими ліками.

У цьому році в області вже реалізували проект, який передбачає безкоштовне отримання Україною ліків від лімфоми Ходжкіна.

"Цей проект вдалося реалізувати завдяки підтримці облдержадміністрації. Це задовольнить потреби всіх пацієнтів з цим діагнозом в Україні. Ліки дуже дорогі, один флакон коштує більше 4000 євро. На одну процедуру потрібно 3 флакона, а процес лікування складається з 15 процедур. Ці ліки вдалося отримати безкоштовно за рахунок виробника", - розповіла волонтер Олена Шержукова, яка курирує роботу "Української федерації боротьби проти раку".