RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Єдина церква в Україні: в окупованому Криму зробили тривожну заяву

Після створення незалежної української православної церкви і отримання Томосу окупаційна влада Криму може почати репресії проти віруючих Київського патріархату.

Про це в коментарі "Крим.Реалії" розповів архієпископ Сімферопольський і Кримський колишньої Української православної церкви Київського патріархату Климент (Кущ), передає Радіо Свобода.

"На одній зустрічі Аксьонов (Сергій Аксьонов, глава окупаційної влади Криму - "Апостроф") сказав, що владика Лазар (Архієрей Сімферопольської і Кримської єпархії, митрополит УПЦ МП - "Апостроф") просив не чіпати, тому що є побоювання, що якщо на території Криму будуть якісь протиправні руху по церкви Київського патріархату, це може відбитися на храмах Московського патріархату на материковій Україні", - розповів він.

За його словами, після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати представників окупантів, "крім Бога".

"Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії по відношенню до церкви Київського патріархату після прийняття томосу", - вважає він.

Архієпископ Климент також зазначив, що має намір боротися за свою паству, в тому числі і через суд: зараз вже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія.