RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Операція "Шатун": опубліковано карту з головними "мішенями" Кремля в Україні

Російські спецслужби продовжують підривати стабільність в Україні, розповсюджуючи не правдиву інформацію серед українського населення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні (МТОТ).

Згідно з інформацією відомства, протягом листопада співробітники МТОТ із відкритих джерел зафіксували понад 180 таких ситуацій.

"Досі одним із проблемних напрямків, що активно використовується державою-агресором для дестабілізації ситуації в Україні залишаються псевдомінування. У Києві повідомили про замінування одного із супермаркетів відомої мережі в Україні. Однак не вказавши адресу псевдозамінованого закладу, правоохоронним органом довелося перевірити всі 37 супермаркетів. Загалом у листопаді зафіксовано майже 90 випадків про замінування, серед яких 45 у Києві, 16 у Миколаївській, 6 у Одеській, 5 у Дніпропетровській, 4 у Херсонській, по 3 у Житомирській та Харківській, 2 у Запорізькій областях, а також по одному випадку у Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернігівській областях", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється також, що російські спецслужби поширюють фейки через завербованих українських громадян. Так, на початку листопада, у Києві правоохоронні органи викрили інтернет-агітатора, який за вказівками російських організацій, підконтрольних спецслужбам Росії, розміщував антиукраїнський контент для дестабілізації суспільства.

За даними моніторингу, у липні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві зафіксовано у Києві та Київській (32%), Миколаївській (10%), та Одеській (8%) областях.

Детально про плани Кремля щодо дестабілізації в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Путін оточив Україну з усіх боків і готовий сам себе "провокувати".