RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В УПЦ (МП) порівняли новий релігійний закон з нашивання "зірок Давида": мережа розділилася

В Українській православній церкві Московського патріархату порівняли поправки в закон про свободу совісті та релігійні організації з нашивання "зірок Давида" на одяг євреїв під час Голокосту в Європі, мережа неоднозачно відреагувала на це.

Паралель на своїй сторінці в Facebook провів ієрей УПЦ (МП) Микола Данилевич.

"Перейменування УПЦ - жовті зірки для євреїв за часів Голокосту. Мені цей закон # 5309 про перейменування УПЦ нагадує історію з жовтими зірками, якими мітили в нацистській Німеччині євреїв в 1930-і роки. Спочатку мітили, а потім пам'ятаємо чим закінчилось.Фактично, сьогодні цим законом в нашій країні призначають ворогів. Величезна кількість громадян України штучно роблять чужими, ворогами в своїй країні, протиставляючи їх іншій частині суспільства ", - написав він.

На думку Данилевича, скоро почнеться "полювання" на представників УПЦ (МП)

"Днями лідер" Правого сектора "Ярош уже заявив про наміри влаштувати" полювання на московських попів ". Здавалося б, що це тільки його пост у фейсбуці, нічого серйозного. Але пазли сходяться. Радикалізм в країні якщо не росте, то хоча тримає високі позиції. ЗМІ вже сформували образ ворога з УПЦ, тепер формують цей образ законодавчо ", - додав представник УПЦ (МП).

"Цікаво, чи наше суспільство усвідомлює, до чого ми можемо дійти з такими законами?", - додав на останок Данилевич.

Коментатори в мережі розділилися на тих, хто підтримує позицію ієрея, і його критиків.