RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Луганську область накрив масштабний блекаут: озвучена причина

25 грудня внаслідок негоди без світла залишилися жителі Луганської області.

Про це повідомляє видання "В час пік".

Як відзначили в Луганському енергетичному об'єднанні (ЛЕО), знеструмленою виявилася частина регіону.

"Зимова негода на католицьке Різдво принесла підконтрольній Луганській області дихання з Алчевська 2006 року", - заявили в ЛЕО.

За інформацією підприємства, на півночі Луганської області без світла залишилися 15 473 споживачів в 34 населених пунктах. Проблеми з електропостачанням виникли в містах Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ, Кремінна, Старобільськ. При цьому без електроенергії опинилися і важливі об'єкти соціального значення - насосна станція водоканалу в Сватові.

"В цілому на даний момент відключені 21 електролінія 6-10 кВ, 3 електролінії 35 кВ. Знеструмлено 5 підстанцій 35 кВ і 217 трансформаторних підстанцій", - повідомили в ЛЕО.

Але також в підприємстві підкреслили, що незважаючи на вихідний день, енергетики мобілізують всі наявні ресурси для якнайшвидшого відновлення електропостачання. Ситуація ускладнюється гострим дефіцитом палива і ремонтних матеріалів, недостатньою кількістю персоналу, що викликано дворічної господарської кризою на підприємстві.

За даними видання "Громадське", також через дощ, мокрий сніг та пориви вітру в ніч на 25 грудня без світла залишилися ще вісім областей. Зокрема, електроенергії немає в 128 населених пунктах. Йдеться про знеструмлення в Дніпропетровській (46 населених пунктів), Кіровоградській (43 населених пункти), Миколаївській (16), Чернівецькій (8), Київської (6), Черкаській (5), Запорізькій та Чернігівській (по 2 населених пункти).

"Це сталося через спрацювання автоматичної системи захисту ліній електропередач, повідомили рятувальники. До відновлення електропостачання залучили бригади обленерго", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", через опади та танення снігу рівень води в річках може значно піднятися, також очікується льодохід і не виключається сходження лавин.