Патріарх Кирило налякав наслідками перейменування УПЦ (МП)

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що зміна назви Української православної церкви призведе до масштабних акцій протесту по вилученню храмів УПЦ.

Про це повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

"Після рішення українського парламенту з вимогами про зміну назви УПЦ слідом за цими змінами повинні послідувати репресії, звичайно. І цілком очевидно, що є якийсь ультиматум: якщо Церква не змінює свою назву, то вона буде знята з реєстрації, але якщо Церква змінює свою назву , то починається сильний тиск, в першу чергу на народ, на громадськість. Безсумнівно, почнуться силові акції по відібрання храмів", - сказав патріарх.

Також він зазначив, що народ в Україні "сильний у вірі, емоційний народ, і, звичайно все те, що може відбуватися навколо храмів, має ризик обернутися кривавими конфліктами". У зв'язку з цим предстоятель РПЦ закликав посилити молитви про "збереженні миру на братській українській землі" і збереженні Української православної церкви.

Як повідомляв "Апостроф", в Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що не збираються змінювати назву і будуть звертатися до Конституційного суду. А глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) архієпископ Климент назвав прийнятий українським парламентом закон про зміну назви Української православної церкви Московського патріархату "популістським".