RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Екс-глава УАПЦ відмовився від почесного звання: стала відома причина

Колишній глава Української автокефальної православної церкви митрополит Макарій відмовився від пропозиції мера Львова Андрія Садового отримати звання почесного громадянина міста.

Про це повідомляється на сайті Львівської єпархії УАПЦ.

За його словами, це викликано позицією митрополита Філарета.

"Митрополит Макарій, визнаючи рішення Матері-Церкви, відмовляється від пропозиції мера Львова про отримання звання почесного громадянина Львова разом з митрополитом Філаретом, який ігнорує рішення Вселенської Патріархії", - йдеться в заяві.

В єпархії нагадали, що 6 січня колишні глави УАПЦ і УПЦ КП митрополит Макарій і митрополит Філарет були відсутні під час вручення томосу ПЦУ в Стамбулі.

"Митрополит Макарій пояснив свою відсутність в Константинополі через непослух Філарета, який не бажає прийняти визнаний Вселенською Патріархією устрій Православної Церкви в Україні. Саме небажання зняти патріарший кукіль і стало причиною відсутності архієреїв 6 січня в Константинополі", - підкреслили священнослужителі.

Як повідомляв "Апостроф", 9 січня, в Стамбулі члени Синоду Вселенського Патріархату підписали томос про автокефалію для Української церкви.