RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Москві знайшли "посаду" для одного з екс-ватажків ДНР

У Москві заявили про відкриття представництва Придністров'я, яке очолить колишній "глава МЗС" так званої ДНР.

Про це повідомляє ресурс NewsMaker.

Відкриття анонсував ще два роки тому лідер невизнаної республіки Предністровья Вадим Красносельський.

"Його головна мета - захист інтересів наших громадян, які перебувають в Росії", - написав він.

Відзначають, що представництво відкриється в центрі Москви, на Новому Арбаті, біля "Будинку книги". Також раніше Красносельський повідомляв, що представництво очолить Олександр Караман, який з 1991 по 2001 роки обіймав посаду віце-президента Придністров'я. Пізніше Караман очолював партію "Батьківщина", яка в період перебування при владі Євгена Шевчука перебувала в опозиції.

У 2014 році Караман покинув Придністров'ї, а влітку того ж року з'явився в невизнаній Донецької Народній Республіці (ДНР), де зайняв пост віце-прем'єра з соціальних питань, а пізніше - глави МЗС. З листопада 2014 року по грудень 2015 року Караман керував апаратом Ради міністрів ДНР, потім поїхав в Росію. Олександр Караман включений в санкційні списки Євросоюзу і США в зв'язку з подіями в Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", на території молдавського Придністров'я, біля кордону з Україною, розташовані потенційно небезпечні склади, на яких зберігається понад 20 тисяч тонн боєприпасів і куди немає доступу міжнародним спостерігачам.