RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні наближається весна: дані від синоптиків і народний прогноз на 29 січня

В Україні 29 січня помітно потепліє, прохолодна погода з температурою близько -3 градусів залишиться тільки на півночі і сході.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Невеликий сніг з дощем пройдуть в західних, північних, центральних, а також в Одеській областях, на решті території - без істотних опадів.

Вранці місцями туман, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер південний і південно-східний, 5-10 м / с.

На сході і на півночі Лівобережжя температура вночі складе -7 ...- 12 градусів, удень 0 ...- 5 градусів. У більшості південних областей та в Криму вночі близько нуля, вдень +5 ... + 10 градусів; на решті території вночі 0 ...- 5 градусів, вдень від -1 до +4 градусів.

29 січня в Києві місцями невеликий сніг, вдень з дощем. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м / с. Температура вночі -2 ...- 4 градуси, вдень +1 ... + 3 тепла.

За народним календарем 29 січня відзначається день поклоніння чесним веригам апостола Петра. У народі цей день називали Петро-полукорм, оскільки до цього часу у селян виходила половина зимового корму для худоби. З цього приводу народ примітив: "Якщо в коморах житнього хліба залишилося більше половини, бути хорошому врожаю". Погоду в цей день передбачав вітер: якщо він дув з північної сторони, очікували сильного морозу. Також вважалося, що з цього дня зима має йти на спад.

Як повідомляв "Апостроф", за прогнозами синоптиків погода в лютому очікується мінлива: будуть як морози, так і відлига зі сльотою і підвищеною вологістю. У першій половині місяця настане потепління, не виключені опади мокрого снігу, на півдні країни можливі дощі. З другої половини лютого нас чекає більше сонячних днів, які все ж будуть змінюватися похмурою і сніжною погодою.