RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Військовий експерт заявив про критичні проблеми ЗСУ: ситуація у бойовиків ще гірше

Історія з попаданням бійця-розвідника Миколи Гриненка в полон до бойовиків говорить про те, що нестача особового складу в ЗСУ досягла критичних розмірів.

Про це в статті для dsnews.ua написав військовий експерт Михайло Жирохов.

За його словами, як правило, в першій лінії ставлять гірничо-піхотні, мотопіхотні, механізовані бригади, ну, в крайньому випадку, морпіхів. А вже десантно-штурмових там точно не місце - у них інші завдання.

"Побічно про це свідчить і той факт, що на минулому тижні стало відомо, що на передові позиції висувають полк НГУ "Азов"... Судячи за деякими даними "Азов" буде "працювати" в зв'язці з 30-ї механізованої, яка тільки входить по ротації", - додав експерт.

У той же час Жирохов зазначив, що в умовах окопної війни противник відчуває ті ж самі проблеми з комплектацією - тільки помножені в рази.

"Так, за оперативними даними групи "Інформаційне спротив", російським військовим керівництвом поставлено завдання "військкоматів" "ДНР" і "ЛНР" "активізувати агітаційно-рекламну роботу" по залученню на службу в обидва армійські корпуси окупаційних військ нових партій "кандидатів на військову службу на контрактній основі" з числа місцевих жителів. В першу чергу звертається увага на проведення такого роду роботи "...в навчальних закладах, на підприємствах і в організаціях, що знаходяться на етапі реформування", - написав він.

Експерт підкреслив, що є й інший красномовний факт, який підтверджує, що бойовики реально потребують "гарматного м'яса". Неофіційні джерела говорять про те, що за січень 2019 року втрати збройних формувань на окупованих територіях Донецької та Луганської областей склали 22 людини. І це при тому, що наші бойові втрати за цей же період - 4 бійця.

"І навіть якщо взяти до уваги що з небойовими втратами цифра наших втрат дещо зросте, то все одно як мінімум в 2,5 рази вона нижче. Що при різниці в людському потенціалі вельми критично", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розповіли про "внесок" Росії у війну на Донбасі.