RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

Війна на Донбасі і повернення Криму: експерти обговорюють допомогу Україні, відео

У Києві в п’ятницю, 15 лютого, проходить експертне обговорення "Хто зупинить війну на Донбасі та поверне Крим? Зовнішня політика та національна безпека у передвиборчих стратегіях", організоване Міжнародним центром перспективних досліджень.

"З дня підписання Мінських домовленостей вже минає четвертий рік, а перед Україною так і продовжують стояти невирішені питання та надзвичайно небезпечні виклики в сфері національної безпеки. Ключові проблеми, що формують порядок денний зовнішньої політики, залишаються нерозв’язаними, в той час як зовнішнє середовище стає дедалі менш сприятливим", - зазначили організатори заходу.

На думку експертів МЦПД, за відсутності широкої суспільної дискусії щодо життєво важливих для держави питань, президентські вибори надають одну з нечисленних можливостей почути нові ідеї, альтернативні сценарії та варіанти стратегічного бачення ролі й місця України в світі.

"Які ж рішення пропонують кандидати на президентський пост у сфері зовнішньої політики та національної безпеки? Чи мають вони дієву стратегію врегулювання конфлікту на Донбасі та повернення Криму? Яке майбутнє пропонують євроатлантичній інтеграції України?", - наголошують в МЦПД.

Міжнародний центр перспективних досліджень проаналізував передвиборчі програми кандидатів, їхнє бачення зовнішньої політики та засади, на яких вони збираються будувати власні стратегії національної безпеки.

Участь в експертній дискусії візьмуть: головний радник МЦПД Василь Філіпчук, асоційований експерт МЦПД Микола Капітоненко, президент Міжнародного Центру Балтійсько-Чорноморських досліджень та консенсусних практик Ірина Верещук, Директор Інституту глобальних трансформацій Олексій Семеній, президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій, Надзвичайний і Повноважний Посол УкраїниАндрій Веселовський, Директор Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження" Дмитро Шульга.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: МЦПД