RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Отримали відповідь: бойовики понесли серйозні втрати на Донбасі

За минулу добу бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі 6 разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 7 окупантів були ліквідовані, ще 6 отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил в Facebook станом на 7:00 16 лютого.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти тричі обстріляли позиції наших захисників: з протитанкового ракетного комплексу - в районі міста Мар'їнка, з мінометів калібру 120 мм - поблизу населеного пункту Кам'янка. З мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Павлопіль", - сказано в повідомленні.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики 6 раз обстріляли позиції ОС: з мінометів калібру 120 мм - в районі населеного пункту Новоолександрівка; з мінометів калібру 82 мм - поблизу селища Нижня.

З мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населеного пункту Хутір Вольний, з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів - поблизу селища Золоте-1.

З станкових гранатометів різних систем і зенітної установки ЗУ-23-2 - біля селища Золоте-4, з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі міста Попасна.

"В цілому противник випустив по позиціях наших військ 48 хв калібрів 120 і 82 мм", - наголосили в прес-центрі.

В результаті обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

За даними розвідки, 15 лютого сім окупантів знищено і шість отримали поранення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські військові в черговий раз зафіксували застосування бойовиками корегованого снаряда виробництва РФ по мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування на Донбасі.