RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Медреформа" зробила Україну лідером захворюваності на кір в Європі - Дубіль

В Україні захворіло кором в рази більше людей, ніж у інших країнах Європи разом узятих.

Про це у своєму блозі на сайті "Киевvласть" заявив народний депутат з фракції "Батьківщина", заступник голови партії Валерій Дубіль.

"В Україні понад 54 тисячі хворих на кір, а у решті країн Європейського регіону загалом - трохи більше ніж 34 тисячі. Це – останні дані зі звіту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) для Європейського регіону", - пише він.

За словами нардепа, поширення хвороби можна було не допустити, "якби влада займалася інтересами українців, а не власними".

"Влада у розпал епідемії грипу проводить вакцинальну кампанію з кору (про це я писав у минулих блогах), думаючи, що так може стримати епідемію. Кампанію, яку, говорять епідеміологи, потрібно було проводити задовго ДО!, а не під час, бо це – небезпечно.У свою чергу люди не поспішають робити щеплення – бо за останнє десятиліття у країні посилилися антивакцинальні настрої. І не через суб’єктивні думки мам чи тат, а через безглузде керівництво галуззю", - акцентує він.

Дубіль нагадав, що до 2008 року в Україні охоплення вакцинацією (не лише від кору, а загалом) було приблизно 85-95%. Це дозволяло досягати цілком ефективного захисту населення від багатьох епідемій. У 2016 році першу необхідну дозу вакцини від кору отримали тільки близько 40% українських дітей, а другу - близько 30%. Таке зниження охоплення щепленнями сталося у звязку з таким переліком подій:

  • використання у 2008 році вакцини проти кору і краснухи незареєстрованої в Україні (від яких помер старшокласник у Краматорську). Тоді українці зрозуміли, що держава не несе відповідальності за якість і безпеку проведення вакцинації.
  • боротьба за контроль над фінансовими потоками в медицині між Богатирьовою, Азаровим і Бахтєєвої та скандал із неякісною вакциною проти гепатиту В.
  • розморожування і повторне заморожування вакцин від поліомієліту в 2015 році і "збут" її в 2016.
  • відмова в 2015 році України від самостійних закупівель ліків і передача їх міжнародним організаціям. В результаті - вакцини поставлялися в Україну з затримкою в 1,5 року. Майже весь 2016 медустановах не було вакцини від кору".

Представник "Батьківщини" переконаний - за 10 років українці зневірилися в тому, що держава може забезпечити їх якісними і безпечними вакцинами. І повернути довіру до щеплень а так само знизити ризик епідемії зможе тільки страхова медицина.

Дубіль переконаний, що страхова медицина дозволить провести коректну фінансову оцінку здоров'я пацієнта, визначить рівень шкоди при ускладненні або неправильному лікуванні. Лікар сам буде зацікавлений в тому, щоб якісно обстежити або лікувати, інакше отримає великий штраф.

"Тільки така повна фінансова відповідальність поверне довіру українців до вакцинації і зупинить епідемію страшних хвороб", - резюмував нардеп.