RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні депутата посадили на 10 років за вбивство

У Полтавській області депутата Миргородської міськради від "Радикальної партії Олега Ляшка" Хачатура Хачатряна засудили до 10 років позбавлення волі за вбивство в 2017 році глави фракції ВО "Свобода" в міськраді Олега Супруненка.

Про це повідомила прес-служба Миргородського міськрайонного суду Полтавської області.

Також вирок винесли і співучаснику злочину Льовону Марданяну, якому присудили 4 роки 6 місяців позбавлення волі.

Крім того, дружині Супруненко виплатили понад 34 тис. гривень на відшкодування матеріальної шкоди. Батькам померлого депутата виплатили по 497 тисяч грн кожному за моральну шкоду.

Зазначається, що до вступу вироку в законну силу засуджених утримуватимуть під вартою.

Слідство встановило, що Хачатрян скоїв злочин у складі організованої групи, до якої увійшли близький родич засудженого і громадянин "Г". Марданян не був учасником злочинного угруповання, а лише співучасником вбивства. Його залучили для допомоги в подоланні фізичного опору потерпілого і заподіяння тілесних ушкоджень.

Перед нападом на Супруненка 12 липня 2017 року злочинці влаштували засідку, а коли депутат наблизився до них, то Хачатрян збив його з велосипеда заздалегідь приготованим тупим предметом. Після цього злочинці завдали металевими предметами, руками, ногами удари в область голови, тулуба і по кінцівках потерпілого. В результаті нападу "свободівець" отримав тілесні ушкодження, відкриту черепно-мозкову травму.

"Згідно з висновком судово-медичної експертизи смерть потерпілого настала в результаті відкритої черепно-мозкової травми з забійними ранами голови, втиснуте-скалковім переломом правої тім'яної кістки, крововиливами під оболонку і в речовину головного мозку", - додали в суді.

Після нападу зловмисники забрали у Супруненка рюкзак, мобільний телефон, нетбук, флешку і зникли з місця злочину.

12 серпня, через три тижні перебування в реанімації, Супруненко помер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Миколаєві депутат потрапив в жорстку ДТП на світлофорі.