​У мережі розповіли історію бойової "Бусинки" з ЗСУ: опубліковані фото

У мережі розповіли про дівчину-медика з прізвищем "Бусинка", яка допомагає пораненим бійцям на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

"Бойовий медик працює безпосередньо на передовій - надає домедичну допомогу пораненим, здійснює їх сортування і організовує евакуацію, а також допомагає медичним фахівцям у щоденній діяльності. В одній з бригад Об'єднаних сил тримає оборону недалеко від Донецька, цю посаду обіймає відважна дівчина на ім'я Фаріде", - йдеться в повідомленні.

Фаріде - кримська татарка, родом з міста Генічеськ Херсонської області. Вона вважає, що свою країну повинен захищати кожен, незалежно від статі чи національної приналежності. У Збройних Силах дівчина вже більше трьох років.

"До медичного навчального закладу, де я навчалася, одного разу прийшли представники військкомату, вони розповідали про те, що армії потрібні фахівці з медичною освітою. Ми з подружкою вирішили, що обов'язково повинні спробувати, адже розуміли, наскільки важлива роль медика на війні", - розповіла вона.

Навчання Фаріде закінчила в 2016 році і майже відразу після випуску вона уклала контракт. Спочатку дівчина проходила службу в мінометній батареї, там, на щастя, довелося використовувати знання тільки для того, щоб вилікувати нежить або ще якісь дрібниці.

"Мене часто запитують, чи не шкодую я про зроблений вибір. Я переконана, що під час служби в районі ООС отримуєш іноді небезпечний, але водночас дуже корисний досвід. Бойова робота дуже швидко вчить робити свою роботу правильно і на високому рівні. Тут по іншому починаєш дивитися на зовнішній світ, переосмислюєш життєві цінності", - додала дівчина.

Вдома Фаріде чекають батьки, брати і сестри. Як поділилася бойовий медик, спочатку рідні намагалися переконати її відмовитися від свого наміру піти на війну, але згодом зрозуміли, що саме рухає нею, які у неї мотиви. Тому зараз вони хоч і дуже хвилюються, але і нескінченно пишаються своєю маленькою і відважною "Бусинкою".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розповіли історію бійця, який загинув на Донбасі від кулі снайпера 20 лютого. Військовослужбовець ЗСУ Василь Богоносюк пішов на фронт добровольцем на самому початку війни.