RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Світова зірка з Італії відреагувала на включення до "чорного списку" України: в МЗС зробили пропозицію

Італійський співак Альбано Каррізі, якого 6 березня Міністерство культури України внесло до списку осіб, що загрожують національній безпеці, назвав таке рішення України несправедливим.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Agi.

Він уточнив, що "ніколи не говорив жодного поганого слова про Україну". За словами Аль Бано, неприпустимо, щоб людина, "яка завжди співала про мир тепер вважається терористом".

При цьому, співак пообіцяв зв'язатися з українським Міністерством культури і послом України в Італії, щоб з'ясувати, що це "не розіграш".

Відзначимо, що посол України в Римі Євген Перелигін на це заявив на сторінці дипмісії в Facebook, що готовий зустрітися з виконавцем і пояснити йому рішення Києва щодо його питання.

"Я зможу розповісти, чому діячам мистецтва, особливо добре відомим, небезпечно загравати з кровожерливими диктаторськими режимами, будь то в Кремлі, Сирії або інших країнах. Я спробую переконати його, що російська пропагандистська теза про "повернення Криму до Росії" де-факто узаконює і заохочує російське військове вторгнення до Криму і на Донбас", - сказав він.

Додамо, що в цілому в цей список вже внесено 147 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в перелік осіб, які створюють загрозу українській національній безпеці, потрапив італійський актор і режисер Мікеле Плачідо.