В Україні провели випробування суперброневика для ЗСУ: опубліковані фото

В Україні військові провели випробування вдосконаленого бронеавтомобіля "Козак-2".

Про це повідомляє видання "Сегодня".

Відзначають, що "Козак" вже проходив випробування на міцність в 2016 році, проте тепер його вдосконалили. Машина приборкала бездоріжжя на полігоні під Житомиром. Перевіряли його десантники, перш, ніж він надійде на озброєння у війська. Він пройшов бездоріжжя, подолав водну перешкоду і показав надійність балістичного захисту - його обстріляли зі стрілецької зброї.

"Почалися випробування на танкодромі на смузі перешкод, де на бездоріжжі перевірялася надійність і експлуатація бронеавтомобіля в складних умовах місцевості. Після цього, на танковому вогневому містечку воїни-десантники практично перевірили броню і захисне скло бронеавтомобіля "Козак-2". Зокрема, військовослужбовці вели по машині вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки й кулемета Калашникова з різних відстаней. Результат - позитивний", - йдеться в повідомленні.

Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський розповів, що даний зразок бойової техніки зарекомендував себе як надійний броньований автомобіль з високою прохідністю.

Також на полігоні проводяться державні випробування нової вітчизняної бойової броньованої машини "Козак-2М1". Цей броньовик пройшов ті ж випробування. Як відзначили військові, машина, можливо, теж надійде на озброєння ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні провели випробування безпілотника-розвідника для ЗСУ.