RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Під Миколаєвом батьки кинули маленького сина, який пережив кому: відео

9-річного Сашка Тишкова із Первомайська, який дивом вижив після страшного ураження струмом у трансформаторній підстанції, покинули батьки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За три роки хлопчик пережив кому, десятки виснажливих операцій (у Сашка 85% опіків тіла, більша частина з яких глибокі), із ним працює психолог. Хлопчик не говорить, а лише шипить – опіками дитині вразило дихальні шляхи.

Життя Сашка залежить від апарату, хлопчику відсмоктують слиз із трахеї через трубку, що постійно стоїть у горлі.

"Потребує трансплантації верхньої частини трахеї або ж заміни її синтетичним матеріалом. На жаль, це поки що не робиться на території України", - констатує заступник головного лікаря Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні Світлана Щегленко.

Матір хлопчика зникла одразу після трагедії. Батько спершу був із сином, дякував за матеріальну допомогу, але половину отриманих грошей витратив не на сина, а на розваги.

"Треба було лікувати, змащувати, мити це тіло, доглядати за цими рубцями, він цього не робив", - каже начальник управління у справах дітей Первомайської міськради Тетяна Перкова. Відтак батька позбавили прав на всіх п’ятьох дітей, тепер вони в інтернатах.

"Відвідував батько у жовтні минулого року, з дитиною заповнювали родинне дерево. І от Сашко відмовився писати листочки, де тато і мама", - каже в.о. директора Первомайської спеціальної школи-інтернату Тетяна Крива.

"Хочу, щоб батько прийшов, а він не приходить. Ми дзвонили йому, трубку не брав", - каже брат Сашка Роман Тишков.

Вдома батька немає, сусіди кажуть, що він спершу гуляв на дитячі гроші, а потім зник.

Наразі хлопчику та його братам і сестричці шукають родину, але найперше – клініку за кордоном, де б хлопчику прооперували трахею і зробили пластику рубців.

Як повідомляв "Апостроф", у Дніпрі 2-річна дитина живе з батьками в купі сміття.