RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Година Землі 2019: коли і на скільки вимикати світло

Це не свято, а скоріше глобальна щорічна міжнародна акція, яка організовується Всесвітнім фондом дикої природи (World Wide Fund for Nature, WWF). Проводиться вона традиційно в одну з останніх субот березня, в цьому році вибір припав на 30 березня.

Головна фішка цього флешмобу в тому, що жителі різних країн в один і той же час вимикають весь світ в приміщеннях рівно на одну годину. Для чого це проводиться? Щоб прищепити суспільству дбайливе ставлення до природи, зробити громадський заклик до рішучих заходів по збереженню клімату нашої планети і турботи про її обмежені ресурси.

Коли потрібно вимкнути світло на Годину Землі в 2019 році

30 березня всім бажаючим приєднатися до глобальної світової акції слід вимкнути світло у всіх приміщеннях рівно на одну годину. Зробити це потрібно з 19.30 по 20.30 за київським часом. До флешмобу щорічно долучаються не тільки мешканці звичайних будинків і працівники різних організацій.

Також вимикається освітлення на таких знаменитих пам'ятках як будівля Емпайр-стейт-білдінг в Нью-Йорку, міст Золоті ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі, легендарний Оперний театр у Сіднеї, буддистський храм Ват-Арун в Бангкоку , Королівський палац у Стокгольмі, Сіті-Холл в Лондоні, Ейфелева вежа в Парижі, Акрополь в Афінах.

Також в цей день православні віруючі відзначають Батьківську суботу. Детальніше про те, що можна і не можна робити в цей день читайте в нашому матеріалі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.