RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Названо кількість українців, які отримали паспорт РФ з початку війни на Донбасі

За станом на початок 2019 року статус біженця в Росії отримали 140 громадян України.

Про це в коментарі "Комерсанту" заявила начальник Головного управління МВС РФ з питань міграції Валентина Казакова.

"А ще є тимчасовий притулок. Це статус, який також прописаний в законі "Про біженців" і надається особам, які екстрено прибули в нашу країну. Ось ці 140 осіб - це особи, переслідувані українською владою з тих чи інших підстав. Вони займали певні посади, дотримувалися політичних поглядів. А в основному зважаючи на військові дії отримували тимчасовий притулок громадяни з південного сходу України", - зазначає вона.

За словами представниці МВС, даний час в РФ близько 77 тисяч громадян України мають або тимчасовий притулок, або статус біженця.

"Це дуже велика цифра. Поступово за цей період часу з 2014 року 360 тис. громадян України набули громадянство РФ. Інші поки не зробили свій остаточний вибір: залишитися на території РФ, отримати громадянство чи ні. При цьому для них створені всі умови для спрощеної процедури набуття громадянства. Варіантів дуже багато саме для громадян України", - додала Казакова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські спецслужби намагалися використовувати в Україні своїх агентів під виглядом псевдоцерковников.