RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії знайшли схованку з трофеєм сталінського генерала КДБ: фото

У Москві (Росія) в старому піаніно знайшли трофей генерала КДБ, який підписав протокол смерті радянського політика-революціонера Йосипа Сталіна.

Про це повідомляє ресурс Mash.

"Інструмент на фото більше 60 років зберігав таємницю генерал-майора Івана Куперіна. Купив його генерал після війни, коли оселився на Яузском бульварі і став заступником начальника лікуючого управління КДБ. Це вкрай відповідальна посада: в 1953 Куперін підписав протокол смерті Сталіна", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що знахідку виявила онучка Куперіна Таїсія, яка заглянула під кришку піаніно. Там лежав загадковий пакунок, а в ньому раритетний угорський FEG 37M в кобурі і з запасом патронів.

"Такі пістолети були у армії Третього рейху. Ніхто з родичів не знав про трофейну схованку генерала. Здивовані експерти намагаються з'ясувати шлях зброї до Куперіна", - пишуть в ресурсі.

Як повідомляв "Апостроф", російський президент Володимир Путін під час своєї роботи в Комітеті держбезпеки СРСР (КДБ) заробив недобру славу через свою звички доносити на колег.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: