RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні готують "приємний сюрприз" для автошкіл після резонансної ДТП з Зайцевою

У Міністерстві внутрішніх справ України пропонують ввести персональну відповідальність інструкторів автошкіл за навчання і підготовку водіїв.

Про це в ефірі "ObozTV" розповів начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

"Ми допрацьовуємо наші відомчі укази і готуємо такий "приємний сюрприз" для автошкіл - якщо більше певного відсотка учнів показують поганий рівень підготовки, інструктора несуть за це персональну відповідальність", - повідомив Криклій.

За його словами, ця практика вже прижилася в деяких прогресивних країнах.

"Зараз в автошколах колективна безвідповідальність. Вони "комісією" приймають іспити з теорії - нібито комісією, зрозуміло, що там ніякої комісії немає. Точно такою ж "комісією" приймають практичні іспити. У переважній більшості шкіл це бутафорія. Таку ситуацію потрібно змінювати. Повинна бути персональна відповідальність", - підкреслив чиновник.

Він додав, що в майбутньому в МВС збираються кардинально видозмінити процес підготовки водіїв. Зокрема, інструктори зможуть навчати новачків самостійно і не "прив'язуватися" до автошкіл.

"В теорії людина зможе самостійно навчитися і здати іспит, а потім піти до конкретного інструктора, у нього отримати практичні навички і вже до нас прийти на практичний іспит", - говорить Криклій.

"Повинен бути індивідуальний запис на здачу іспиту, і індивідуальна відповідальність з боку інструктора, який готує водіїв", - резюмував він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", автошколу в Харкові, де навчалася винуватиця смертельного ДТП на вулиці Сумській Олена Зайцева, закрили.