Археологи знайшли в Чернігові поховання часів Київської Русі: опубліковані фото

У Чернігові археологи виявили давньоруське поховання та стародавні будівлі напроти Центрального ринку.

Про це повідомляє видання "Чернігів стародавній".

"Розкопане поховання відноситься десь до 12 сторіччя. Біля нього виявлені сліди паркану й будівель того ж періоду", - повідомив дослідник Ігор Ігнатенко.

За словами науковця, раніше на проспекті Перемоги, біля місцевого клубу будівельники проводили неузгодженні з пам’яткоохоронними організаціями роботи з переукладання тротуарів.

"Вдалося призупинити роботи по реставрації тротуару до проведення зачищення й фіксації археологічних об’єктів на цій ділянці. Початок робіт показав, що на цьому місці у 10 ст. знаходився могильник, можливо курганний. Потім тут існувала житлова чи господарча забудова у 13 ст. Культурний шар цієї доби був знищений при попередніх реконструкціях, але ґрунт із цього шару трапляється у перевідкладеному вигляді у пізніших перекопах, причому кераміки пізнішої за 13 ст. взагалі немає, схоже що тут не було інтенсивної людської діяльності", – зазначає він.

Як повідомляв "Апостроф", в середині червня вчені припинили розкопки на ділянці в Сінграулі (Індія), де трьома місяцями раніше на цеглі в храмі 6-го століття була виявлена загадкова гравюра – людина в кепці з черепом.