У мережі показали фото 23-річної дівчини-медика, яка рятує життя бійцям ЗСУ

На передовій бойових дій на Донбасі працює багато дівчат-медиків, які ризикують життям для порятунку солдатів і офіцерів ЗСУ.

Фото однієї з них було опубліковано на Facebook сторінці Міністерства оборони України.

Аліні М'якенькій - 23 роки. Вона відправилася на Донбас відразу після закінчення медичного училища. Зараз вона - старша медична сестра сортувального відділення прифронтового госпіталю.

"Скільки бійців врятувала не рахувала, але схоже, що їх чимало. Зізнається, що коли навчалася, представляла роботу військового медика дещо іншою. Виявилося: це не тільки стерильні рукавички і операційні, але і бруд, сльози і сталева витримка", - йдеться в повідомленні Міноборони.

оли безнадійним удається видертися з лап смерті й продовжувати повноцінно жити, розумію: увесь оцей режим нон-стоп, недоспані ночі є недаремними. Багато бійців потім дякують", - говорить сама Аліна.

Нагадаємо, 1 липня в результаті обстрілу бойовиків санітарного автомобіля загинуло двоє осіб, в тому числі бойовий медик Ірина Шевченко. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Обстріл медиків на Донбасі: навіщо Путін провокує Україну.