Помилуваний Зеленським колишній в'язень Кремля розповів про тортури: відео

Помилуваний президентом України політв'язень Сергій Литвинов розповів про тортури в російській колонії.

Про це повідомляє видання "Громадське".

"Катували слідчі, прокурори і вищі люди, які знаходяться в Москві у Путіна. Хочу сказати, що Путін - це нехороша людина. І катували, і знущалися, і принижували, і все, що можна було. Я нічого хорошого там так і не побачив, все було боляче і жорстоко", - розповів він про своє ув'язнення в РФ.

Також Литвинов подякував Зеленському за помилування, громадськість і ЗМІ - за підтримку.

"Я повертаюся додому, до Рубіжного потягом, а потім брат забере мене додому на машині. Я дякую президенту і адвокату, що я на волі. Буду вдома працювати, як і раніше працював. З одягом допоміг адвокат, а з квитком - начальство колонії" , - заявив Литвинов.

Нагадаємо, Литвинов був засуджений в Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Він відбував покарання в російському Магадані. На початку 2019 року українця перевели в колонію Харкова. А 12 липня глава держави помилував ув'язненого.

Як раніше повідомляв "Апостроф", обвинувачений у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раїма Айвазов розповів про знущання російських силовиків після його затримання на кордоні з аннексированным Кримом.