Бойовики ДНР проходять військове навчання в Росії: резонансні подробиці і фото

Михайлівська військова артилерійська академія, розташована в місті Санкт-Петербург, Росія, проводила курси підвищення кваліфікації для бойовиків так званої ДНР в своєму навчальному центрі.

Про це повідомляє міжнародне волонтерство співтовариство "InformNapalm".

Волонтери вивчили фотографії, розміщені в російській соціальній мережі "Вконтакте" бойовиком Андрієм Грінченком, позивний "Звір", і виявили прямі докази його перебування в російській академії.

На момент початку окупації Андрій Грінченко (17.07.1986) проживав в Донецьку. До окупаційних військ приєднався практично відразу ж. Влітку 2014 року брав участь в боях за Шахтарськ, взимку 2015 воював проти ЗСУ в Дебальцевому.

15 червня 2015 Грінченко був нагороджений орденом "За військову доблесть III ступеня".

Восени 2015 в одному з боїв Андрій Грінченко був поранений. Після поранення Грінченку видалили нирку і витягли осколок з ноги, але йому була необхідна ще одна серйозна операція, яку взялися зробити лікарі в Санкт-Петербурзі.

14 грудня 2015 Віктор Пєшков, координатор організації "Фенікс Донбасу", яка займається збором коштів на лікування бойовиків, викладає на своєму каналі в YouTube відео, в якому Андрій Грінченко дякує донорам за надану допомогу.

Після операції Грінченко навіть не думає кидати воювати. Він повертається на Донбас, але вже через деякий час в його фотоальбомі з'являються дуже цікаві знімки.

У літаку з групою людей у військовій формі без розпізнавальних знаків. У двох членів групи, включаючи Грінченка, можна розглянути петличні емблеми роду військ "Артилерія":

А також на якійсь цікавій військовій базі, де Грінченко фотографується поруч зі 152-мм гаубицею "Мста-Б":

Примітно, що на останньому фото на задньому плані видно військовий тренажер, зверху якого встановлено вертоліт Мі-2.

Саме по вертольоту волонтери визначили місцезнаходження військової бази і з'ясували, що Грінченко знаходився саме в навчальному центрі Михайлівської військової артилерійської академії в місті Луга-3.

Ще одним фото, яке підтверджує, що бойовик перебував на базі МВАА (в/ч 34035), є, як не дивно, фото з їдальні.

"У мережі ми знайшли відразу два відео, на яких можна добре розглянути столову навчального центру МВАА - за 2016 і 2017 рік. За цим відео можна легко зрозуміти, що Грінченко знаходився саме в цій їдальні. Ще легше це побачити по фото, викладеному на сторінці групи МВАА в соціальній мережі VK. Нижче ми порівняємо фото з групи зі знімком Грінченка", - йдеться в матеріалі волонтерів.

Також наголошується, що зв'язки Михайлівської академії з окупаційною адміністрацією Донбасу простягаються набагато глибше, ніж навчання бойовиків в навчальному центрі на території Росії. Курсанти МВАА активно їздять на Донбас "на виробничу практику".

Так, наприклад, відомий український волонтер Роман Доник ще в травні 2015 року року повідомляв, що випускники МВАА приїжджали на Донбас попрактикуватися у стрільбі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали чергові докази того, що в агресії проти України брали участь кадрові російські військові.