RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Подвійний агент СБУ втік від бойовиків ДНР, здавши найманців з Росії: відео

Колишній співробітник так званої "прокуратури" бойовиків ДНР Сергій Лук'яненко скористався програмою співпраці з СБУ і перейшов на бік України.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ICTV.

Зокрема, Лук'яненко, який за кілька місяців до своєї втечі на мирну територію України став подвійним агентом, розповів, що "управлінням внутрішньої безпеки" ДНР завідував росіянин. У 2014 році саме цей найманець керував захопленням прокуратури Донецька.

"Це - кадровий російський офіцер Щедріна Дмитро Васильович, звання генерал-майор", - уточнив він.

Також Лук'яненко повідомив, що близько десяти українських військових, які вважаються зниклими безвісти, - в полоні бойовиків.

"Є близько десяти українських військовослужбовців. З боку України вони вважаються безвісти зниклими. Але хлопці не зниклі - вони на гаупвахті 08816. У мене є відеозапис. Ось ми заїжджаємо. Це колишній маєток Юлії Тимошенко. Ось конвойні по сторонам стоять", - сказав Лук'яненко.

Він розповів, як ці полонені намагалися втекти.

"З секції батареї злили воду. Хотіли, щоб котел закипів там, де перебувають військовослужбовці ДНР, хотіли, щоб котел вибухнув. Не вийшло у них - вчасно загасили", - додав Лук'яненко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", головна героїня першого повнометражного фільму бойовиків ДНР "Ополченочка" Світлана Дрюк втекла з окупованої території в Україну.