Стало відомо, скільки треба грошей на ідею Зеленського створити російськомовний телеканал

Народний депутат Вікторія Сюмар розкритикувала ідею команди президента Володимира Зеленського про створення російськомовного телеканалу для інформаційної боротьби з пропагандою і запропонувала звернути увагу на бюджет, який Росія виділяє на свої канали.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Сюмар навела дані про те, скільки грошей отримали головні російські телерадіокомпанії у вигляді субсидій з державного бюджету РФ. В цілому на них було виділено 122 млрд рублів (майже 2 мільярди доларів США за курсом на 30 липня 2019 року).

"Це одна чверть всього оборонного бюджету України включно з Нацполіцією, пограницями. І рекомендація. Спитайте в міністра фінансів, з яких сфер вона ці гроші вам візьме? І дізнайтеся хоча б скільки коштує мовлення іноземного каналу в провідних кабельних мережах Туреччини, наприклад. Але ідея, безумовно, прекрасна. Коли я була дилетанткою, вона теж неодноразово відвідувала мою голову", - пише Сюмар.

Нагадаємо, докладніше про інформаційну політику команди Зеленського читайте в матеріалі "Апострофа": Проти російської пропаганди ми будемо використовувати на Донбасі "потужну" зброю - кандидат від "Слуги народу".