Катастрофа МН17 на Донбасі: в мережу потрапило відео з цікавим визнанням пропагандиста ДНР

Один з російських спільників і пропагандистів бойовиків на Донбасі, Сергій Кургінян, в 2014 році незадовго до збиття Boeing MH17 хвалився, що у сепаратистів з'являються зенітно-ракетні комплекси "Бук".

Про це свідчить відео, опубліковане на своїй Twitter сторінці блогером Денисом Казанським.

"Люблю переглядати старі відео 2014 року. Ось 07.07.2014, Кургінян в Донецьку "з великою радістю" розповідає про те, що у "героїчних ополченців" з'являються Буки. Через 10 днів "героїчні ополченці" зіб'ють цивільний "Боїнг" і будуть розповідати, що Бука у них не було", - пише Казанський в коментарі до відео.

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області зазнав аварії пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, у результаті чого загинули всі 298 осіб.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група оголосила проміжні підсумки розслідування: пасажирський лайнер був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Російської Федерації, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Встановлено, що після катастрофи літака знаряддя повернули в Росію. Версії про причетність українських військових до катастрофи слідчі відкинули. Незабаром з'ясувалося, що"Бук" привезли на Донбас з Курської області, де базується 53-тя бригада Збройних сил РФ.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі рейсу MH17.

19 червня 2019 рокуміжнародна слідча група в Нідерландах оголосила підозри чотирьом причетним до катастрофи рейса MH17 - екс-"міністру оборони" ДНР Ігорю Гіркіну, екс-"главі розвідки" ДНР Сергію Дубинському, колишньому російському офіцеру Олегу Пулатову і громадянину України, командиру розвідувального батальйону "ГРУ" ДНР Леоніду Харченку.

Російська Федерація всі звинувачення на свою адресу називає голослівними і запевняє, що доказів провини її військових у катастрофі Boeing 777 на Донбасі немає, відповідальність за трагедію вона покладає на Україну.