RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Турботлива" мама: діти з Дніпра розкрили страшні подробиці знущань над ними

Журналісти опублікували нові подробиці про сім'ю Анни Житник з Дніпра, де знущалися над дітьми, зокрема, приковували на ланцюг.

Про це пише КП в Україні.

Психологи виявили, що над дітьми здійснювали фізичне і психологічне насильство, найбільше діставалося Стасику, у якого відсталість у розвитку. На їхню думку, одним з "виховних" методів в родині було саджання на ланцюг. У такому вигляді 21 серпня хлопчика Стасика виявили співробітники соцслужб. На тілі дитини також виявили синці.

"Ми обговорювали з Мирославою, чому вона до нас потрапила, як до дітей ставилися в сім'ї. Дівчинка часто залишалася вдома і доглядала за малюками. Зізналася, що не справлялася, діти її не слухали. Увечері дівчинка скаржилася мамі, і вона карала спочатку доньку, а потім Стаса, Ангеліну і Яріка. Могла посадити на ланцюг, побити", - повідомила психолог центру соціально-психологічної реабілітації Марія Атрошкіна.

Начальник управління-служби у справах дітей Дніпровського міськради Ганна Довготько розповіла, як соцслужби виявили прикуту дитину.

"У кімнаті ми виявили прикутого хлопчика. Я зняла пов'язку з його очей, малюк примружився від денного світла, посміхнувся мені. Я просила, де ж ключики, щоб зняти замок, який у тебе на шиї? Дитина показав пальчиком на навісну полицю", - розповіло вона.

В даний момент 56-річну Анну Житник позбавили опікунства над трьома молодшими дітьми. Діти перебувають в реабілітаційному центрі під наглядом психологів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в Києві засудив до 8 років позбавлення волі Владиславу Трохимчук, дитина якої померла від голоду, коли вона кинула його в квартирі на кілька днів.