RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Відмова від куріння або перехід на більш безпечні альтернативи позитивно впливає на особисті відносини курців - дослідження

Результати глобального дослідження свідчать, що серед громадськості та регуляторів існує велика плутанина щодо альтернативних тютюновмісних продуктів, в тому числі електронних сигарет і систем нагрівання тютюну.

Під час інтерв'ю в Bloomberg СОО PMI (Philip Morris International) Яцек Ольчак поділився результатами дослідження. Виявилося, що близько 70% повнолітніх курців перейшли б на бездимні тютюнові продукти, якби мали достатньо інформації для прийняття рішення.

Учасники опитування стверджують, що відмова від куріння або перехід на більш безпечні альтернативи має позитивний вплив на їх особисті стосунки. Так, 48% опитаних, які переключилися з сигарет на альтернативні тютюнові вироби, відзначили поліпшення відносин з родиною і друзями.

З огляду на результати дослідження, представник Philip Morris вважає, що вирішити проблему куріння можна набагато швидше, ніж думають люди. Уряди повинні брати активну участь в комунікації та регулюванні альтернативних продуктів. Регулятори повинні звертати увагу на правдиві факти, радитися з науковим співтовариством, виробниками та дистриб'юторами і діяти згуртовано в інтересах повнолітніх курців.

Наприклад, Міністерство охорони здоров'я і соціального обслуговування (DHSC) Англії заявило про свої плани по боротьбі з сигаретами в країні та зобов'язалося допомогти курцям кинути палити або перейти на продукти зі зниженим ризиком, наприклад, на електронні сигарети. Завдяки злагодженим зусиллям, в цій країні один з найнижчих показників куріння в Європі, тільки один з шести дорослих британців курить.

Соціологічне дослідження проведене компанією Povaddo з 24 квітня по 6 травня 2019 року в 13 країнах (Аргентина, Австралія, Бразилія, Гонконг (Китай), Данія, Німеччина, Росія, Ізраїль, Італія, Японія, Великобританія, Мексика і США). В рамках дослідження опитано 16099 респондентів у віці від 21 до 74 років. Статистична похибка становить 1%.