RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Громадський діяч Дмитро Карп назвав прізвища силовиків, причетних до бізнесу міністра-втікача Захарченка

Колишній заступник начальника департаменту "К" СБУ, генерал Василь Пісний досі "кришує" бізнес-втікача міністра МВС часів Януковича Віталія Захарченко.

Про це заявив громадський діяч Дмитро Карп, коментуючи матеріал видання "Антикор" – "Агенти ФСБ у керівництві СБУ".

"Нарешті стало зрозумілим, чому прізвище саме Василя Пісного весь час спливає навколо процесів по Мужіївському золоторудному родовищу. ГПУ не спішить довести кримінальне провадження до суду, а лише оголошує підозри фігурантам, які давно полишили територію України та утікли за поребрик. Тому наразі досі тривають багаторічні судові процеси по поверненню майна ТОВ "Закарпатполіметали", яке за вказівкою Віталія Захарченка незаконно було передано у власність підконтрольної йому "Карпатської рудної компанії". Постійно надходить інформація, що в Закарпатті та Львові діє група осіб, пов’язана з СБУ, які купили кілька місцевих журналістів та намагаються тиснути на суддів, представників нотаріату та місцеві органи влади в інтересах "Карпатської рудної компанії". З різних джерел надходила інформація, що цим процесом керує Василь Пісний", - зазначив він.

Громадський діяч зазначив, що суддя господарського суду Закарпаття вже публічно скаржилася на спроби тиску з боку осіб, які діють в інтересах "Карпатської рудної компанії".

"Вони намагаються вплинути на колегію суддів Західного апеляційного господарського суду, які мають розглядати апеляційну скаргу про накладання арешту на майно "Карпатської рудної компанії", яке підлягає стягненню в інтересах пограбованого людьми Віталія Захарченка ТОВ "Закарпатполіметали". Місцеві СБУ-шники додумались навіть до того, що намагались влаштувати якусь перевірку у нотаріуса, яки вніс зміни згідно рішення суду про залучення інвестора в справі про санацію ТОВ "Закарпатполіметали", який і має покрити борги підприємства (левова частина яких - борг перед державою, зокрема перед Пенсійним Фондом). Була версія, що Пісний діє з подачі Мартиненка та Березенка, які отримавши владу, вирішили "віджати віджате" Захарченком. Але виявилось, що все набагато простіше", - додає Карп.

За його словами, ЗМІ вже знайшли прямі зв’язки між Пісним, Захарченком та Коряком, і підтвердили, що генерал забезпечує "кришу" для бізнесу втікачів. Також громадський діяч розповів про деталі біографії Пісного.

"Пісний досі працює в Україні та організовує прикриття та сприяння діяльності політичним проектам, які фінансуються з кремля та мають відверту антиукраїнську направленість!.. Василь Пісний - ще донедавна заступник начальника департаменту К - кум Олександра Соловйова, досі підтримує з ним тісні дружні зв’язки, більше того всіляко сприяє його діяльності та прикриває від зайвих питань СБУ. Звідси і дозвіл на відвідини ОРДЛО, і показові беззмістовні допити та обшуки, і повна безкарність", - стверджує він.

Також він назвав інших фігурантів справи, це:

- Валерій Коряк (колишній очільник Київської міліції за часів Майдану), давній покровитель Соловйова.

- Василь Фаринник (колишній начальник головного слідчого управління МВС за часів Захарченка), смотрящий Януковича за Донецькою областю. Він же по сумісництву теж кум Соловйова.

"Хоч Захарченко та Коряк утікли за поребрик, а Фаринник прикидається пенсіонером, хтось має вирішувати їх проблеми та закривати питання по майну, арештам активів та наглядати, щоб залишки бізнесу, записані на підставних осіб, успішно працювали. І генерал СБУ Василь Пісний не полишає у біді старих друзів. Ось так і живемо. Сепаратизм - це злочин, але якщо то кум - то все не так однозначно... По всім ознакам генерал Пісний є прихованим (якщо чесно, не дуже) агентом російських спецслужб", - стверджує Дмитро Карп.