RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Новий гуртожиток для спортсменів відкрито в Харківській області - Світлична

Харківське державне вище училище фізичної культури №1 є одним з кращих у країні. Відкриття нового гуртожитку було обіцяно училищу ще в рамках підготовки до Євро-2012.

У Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1 навчається 391 учень. 258 з них тепер мають можливість жити в комфортних умовах у новому гуртожитку. У 2017 році заморожений об'єкт було реанімовано силами обласної влади.13 вересня голова ХОДА Юлія Світлична перевірила результат робіт і відвідала святковий захід, що відбувся на території училища.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

"Знаю, як багато роблять ваші тренери для того, щоб ви досягали успіхів. Віримо в вас і сподіваємося, що кожна наша зустріч буде завершуватися тільки під блиск "золота", тільки на перших сходинках п'єдесталів, тільки під звуки гімну України", - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що реконструкція гуртожитку, якого спортсмени чекали 8 років, дозволить створити комфортні умови для проживання і навчання. Це дозволить розвантажити гуртожиток, в якому жили по 5-6 дітей в одній кімнаті, і створить нормальні умови для того, щоб спортсмени жили, навчалися і тренувалися.

Також Юлія Світлична запевнила, що керівництво області і надалі надаватиме підтримку не тільки училищу фізкультури №1, а й взагалі спортивній сфері регіону.

За підсумками 2018 року училище зайняло II загальне місце по спорту вищих досягнень серед спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю з 79633 заліковими балами. У 2018 року учні-спортсмени більше 600 раз брали участь у змаганнях чемпіонатів і Кубка України в різних вікових категоріях по 12 олімпійських видах спорту.

Навесні поточного року силами обласної влади вже були відновлені поля для тенісу, футболу і воркауту. Це сучасне поле і майданчик, на якому можна займатися великим тенісом, і воркаут-майданчик, 24 години на добу доступний крім учнів училища ще й для всіх місцевих жителів.

Розвитку спорту в Харківській області приділяється велика увага. За останні 3 роки в регіоні з'явилося більше 100 полів зі штучним покриттям, у тому числі в найвіддаленіших районах.